Omgeving

GROEN EN GEZELLIG

Hoeve Schoondonck staat midden in het Brabantse land, op fietsafstand van de Ginnekenmark, Ulvenhout en Breda centrum. De omgeving is rustiek en landelijk. De mooie rivier de Mark  meandert door het landschap  en België is op een steenworp afstand.

NATUUR EN RECREATIE

In het uitgestrekte natuurgebied het Markdal kunt u heerlijk fietsen, wandelen en bijzondere planten en vogels spotten. Het gebied, waardoor de rivier de Mark loopt, vindt zijn oorsprong in België. Ook het Mastbos is vlakbij. De eeuwenoude bomen en indrukwekkende lanen trekken recreanten uit de verre omgeving aan. Benieuwd naar nog meer historie? Landgoed Bouvigne, waar u langs komt als u richting Breda centrum gaat, is een sprookjesachtig, vijftiende eeuws kasteel met prachtige kasteeltuinen en een boomgaard. Een bezoekje meer dan waard!

SPORTIEF

Hockey is de grootste sport in Breda. En dat komt goed uit, want hockeyclub Zwart-Wit ligt vlakbij Hoeve Schoondonck. Hetzelfde geldt voor tennisclub Breda. Natuurlijk kunt u ook heerlijk vrij buiten sporten in de prachtige omgeving. Hardlopen, mountainbiken, wielrennen, skeeleren? U hoeft de deur maar uit te gaan om op de mooiste plekjes te komen.

GEZELLIGHEID

Hoeve Schoondonck ligt amper drie kilometer vanaf de Ginnekenmarkt. Dit voormalige dorp is een populaire plek om lekker een terrasje te pikken en bij te praten met vrienden.  Maar bovenal vlakbij Ulvenhout. In dit pittoreske dorpje vindt u alle voorzieningen voor de dagelijkse boodschappen, maar er zijn ook leuke speciaalzaken en boetiekjes. Met de fiets, via de brug, bent u binnen zeven minuten bij de supermarkt of de basisschool.

BOURGONDISCH BREDA

Breda centrum ligt op vijf kilometer afstand en is, dankzij de fijne en veilige fietsroute, dichterbij dan u wellicht denkt. In het bourgondische Breda vindt u alle dagelijkse en minder dagelijkse voorzieningen die u nodig heeft. In het sfeervolle centrum kunt u naar hartenlust winkelen, eten, borrelen en stappen. Daarbij kunt u prachtige monumenten bewonderen, trendy winkels bezoeken en de Brabantse gastvrijheid proeven in een van de vele cafés.

STRATEGISCHE LIGGING

In Hoeve Schoondonck woont u ruim, groen en rustig, maar toch heel centraal. Ulvenhout, het Ginneken en Breda centrum bevinden zich allen op fietsafstand en met de auto zit u zo op de snelweg richting Rotterdam/Antwerpen of Tilburg/Utrecht.

Bas korving

Fatimastraat 1

4834 XT Breda

E. b.korving@schonckschul.com

T. 06-10 13 52 60

Rachel korving

Fatimastraat 1

4834 XT Breda

E. r.korving@schonckschul.com

T. 06-41 11 76 41

Verkoop & informatie

× Heeft u een vraag? Stel hem gerust