Het concept voor Landgoed De Klokkenberg

Landgoed De Klokkenberg is, halverwege vorige eeuw, als sanatorium gebouwd aan de Galderseweg. Bij de keuze voor deze locatie waren twee criteria doorslaggevend: de ligging in de vrije natuur én de korte afstand tot de bebouwde kom, zodat het personeel op de fiets naar De Klokkenberg kon komen. Bijna 70 jaar later zijn de argumenten van voormalig geneesheer-directeur de heer C. Dijkstra nog steeds valide; vrije natuur, fraaie bossen, een geweldig uitzicht en op zeer korte afstand van Breda.

Interesse? Schrijf u in!

Opgaan in het Landgoed

Leven op Landgoed De Klokkenberg, waar een groot, bakstenen complex met torens vol ontzag domineert, omringd door een aangelegd parklandschap, vrije natuur, rivier de Mark en het Mastbos, is niet zomaar een uitbreidingswijkje van Breda. Landgoed De Klokkenberg is veel meer, het is ook een manier van leven. Wonen op De Klokkenberg is opgaan in het Landgoed, het Landgoed is tenslotte het Landgoed van haar bewoners.

Ensemble van gebouwen, tuinen en natuur

Het landgoed, als verlengstuk van ieders eigen woning en met name de tuin, speelt een cruciale rol bij het wonen op De Klokkenberg. Op Landgoed De Klokkenberg gaat de private buitenruimte geruisloos over in de publieke buitenruimte. De waardering en het wooncomfort worden grotendeels bepaald door het ensemble van de gebouwen, tuinen, boomgaarden, kweekvelden en de vrije natuur. En precies dát maakt wonen en leven op een eigen Landgoed zo bijzonder.

Klaar voor de toekomst

De komende weken wordt het concept van wonen en leven op Landgoed De Klokkenberg steeds verder uitgewerkt. De visies van de leden van het Klokkenbergteam worden vertaald naar een roemrijke toekomst. “Wonen op uw eigen Landgoed”: een mooie slogan voor uw toekomst op Landgoed De Klokkenberg, die wij waar gaan maken.

Het Klokkenbergteam: landschapsarchitect Frank Meijer, architect Marcel Snellenberg, binnenhuisarchitect Mascha Brunia, monumentenspecialist Jan van Zelst, constructeur Willem van Boxsel en installatie-adviseur Henk-Jan Visscher en vastgoedontwikkelaar Richard van der Klein van SS&C.

Salut,

Landgoed De Klokkenberg BV

Richard Schul

Verkoop & informatie

Fatimastraat 1
4834 XT Breda
Tel. 076 - 56 56 056
www.schonckschul.com