Het concept voor Landgoed De Klokkenberg

Landgoed De Klokkenberg is, halverwege vorige eeuw, als sanatorium gebouwd aan de Galderseweg. Bij de keuze voor deze locatie waren twee criteria doorslaggevend: de ligging in de vrije natuur én de korte afstand tot de bebouwde kom, zodat het personeel op de fiets naar De Klokkenberg kon komen. Bijna 70 jaar later zijn de argumenten van voormalig geneesheer-directeur de heer C. Dijkstra nog steeds valide; vrije natuur, fraaie bossen, een geweldig uitzicht en op zeer korte afstand van Breda.

Interesse? Schrijf u in!

Opgaan in het Landgoed

Leven op Landgoed De Klokkenberg, waar een groot, bakstenen complex met torens vol ontzag domineert, omringd door een aangelegd parklandschap, vrije natuur, rivier de Mark en het Mastbos, is niet zomaar een uitbreidingswijkje van Breda. Landgoed De Klokkenberg is veel meer, het is ook een manier van leven. Wonen op De Klokkenberg is opgaan in het Landgoed, het Landgoed is tenslotte het Landgoed van haar bewoners.

Ensemble van gebouwen, tuinen en natuur

Het landgoed, als verlengstuk van ieders eigen woning en met name de tuin, speelt een cruciale rol bij het wonen op De Klokkenberg. Op Landgoed De Klokkenberg gaat de private buitenruimte geruisloos over in de publieke buitenruimte. De waardering en het wooncomfort worden grotendeels bepaald door het ensemble van de gebouwen, tuinen, boomgaarden, kweekvelden en de vrije natuur. En precies dát maakt wonen en leven op een eigen Landgoed zo bijzonder.

Klaar voor de toekomst

De afgelopen maanden is het concept van wonen en leven op Landgoed De Klokkenberg steeds verder uitgewerkt. De visies van de leden van het Klokkenbergteam zijn vertaald naar een roemrijke toekomst. “Wonen op uw eigen Landgoed”: een mooie slogan voor uw toekomst op Landgoed De Klokkenberg, die wij waar gaan maken.

Het Klokkenbergteam: landschapsarchitect Frank Meijer, architect Marcel Snellenberg, monumentenspecialist Jan van Zelst, constructeur Willem van Boxsel, installatie-adviseur Henk-Jan Visscher, vastgoedontwikkelaars Coen Plompen, Richard van der Klein, Brigitte Walet en nieuwbouwmakelaardij Bas Korving van Schonck, Schul & Compagnie.

 

Salut,

Landgoed De Klokkenberg BV

Richard Schul

KLEINSCHALIGE WOONGEMEENSCHAP

2017 is het jaar dat Landgoed De Klokkenberg een nieuwe toekomst is in gegaan. In dit jaar is er gestart met de transformatie van het Rijksmonumentale complex tot een dorpje dat past in je hand. In de verschillende gebouwen komen bijzondere koopwoningen, uiteraard met behoud van het historische karakter. Een kleinschalige woongemeenschap met woningen, in grootte variërend van heel groot tot super groot. In 2017 zijn de woningen in het Zusterhuis en de Vrouwenvleugel in de verkoop gegaan en verkocht. In 2018 is fase 2 gestart en verkocht: 16 grote woningen in het Economiegebouw en 14 gigantische herenhuizen en één trappenhuiswoning in de Mannenvleugel. In 2019 zijn de schitterende appartementen in het Hoofdgebouw in verkoop gegaan en verkocht. In 2020 volgde de 20 idyllische woningen van Hoeve Schoondonck.  In 2021 is er gestart met de verkoop van de 3 meer dan luxe Penthouses en zijn alle de drie de penthouses reeds verkocht. Begin 2022 zal er gestart worden met de woningen op de locatie van de voormalige Klasse-paviljoens. Verder in het verschiet (ca. 2022) liggen de appartementen op de locatie van de boskavels.

Verkoop & informatie