Het concept voor Landgoed De Klokkenberg

Landgoed De Klokkenberg is, halverwege vorige eeuw, als sanatorium gebouwd aan de Galderseweg. Bij de keuze voor deze locatie waren twee criteria doorslaggevend: de ligging in de vrije natuur én de korte afstand tot de bebouwde kom, zodat het personeel op de fiets naar De Klokkenberg kon komen. Bijna 70 jaar later zijn de argumenten van voormalig geneesheer-directeur de heer C. Dijkstra nog steeds valide; vrije natuur, fraaie bossen, een geweldig uitzicht en op zeer korte afstand van Breda.

Interesse? Schrijf u in!

Opgaan in het Landgoed

Leven op Landgoed De Klokkenberg, waar een groot, bakstenen complex met torens vol ontzag domineert, omringd door een aangelegd parklandschap, vrije natuur, rivier de Mark en het Mastbos, is niet zomaar een uitbreidingswijkje van Breda. Landgoed De Klokkenberg is veel meer, het is ook een manier van leven. Wonen op De Klokkenberg is opgaan in het Landgoed, het Landgoed is tenslotte het Landgoed van haar bewoners.

Ensemble van gebouwen, tuinen en natuur

Het landgoed, als verlengstuk van ieders eigen woning en met name de tuin, speelt een cruciale rol bij het wonen op De Klokkenberg. Op Landgoed De Klokkenberg gaat de private buitenruimte geruisloos over in de publieke buitenruimte. De waardering en het wooncomfort worden grotendeels bepaald door het ensemble van de gebouwen, tuinen, boomgaarden, kweekvelden en de vrije natuur. En precies dát maakt wonen en leven op een eigen Landgoed zo bijzonder.

Klaar voor de toekomst

De afgelopen maanden is het concept van wonen en leven op Landgoed De Klokkenberg steeds verder uitgewerkt. De visies van de leden van het Klokkenbergteam zijn vertaald naar een roemrijke toekomst. “Wonen op uw eigen Landgoed”: een mooie slogan voor uw toekomst op Landgoed De Klokkenberg, die wij waar gaan maken.

Het Klokkenbergteam: landschapsarchitect Frank Meijer, architect Marcel Snellenberg, binnenhuisarchitect Mascha Brunia, monumentenspecialist Jan van Zelst, constructeur Willem van Boxsel, installatie-adviseur Henk-Jan Visscher, vastgoedontwikkelaars Richard van der Klein, Sjoerd Herijgers, Brigitte Walet en nieuwbouwmakelaardij Bas Korving en Inge Vermeeren van Schonck, Schul & Compagnie.

 

Salut,

Landgoed De Klokkenberg BV

Richard Schul

KLEINSCHALIGE WOONGEMEENSCHAP

2017 is het jaar dat Landgoed De Klokkenberg een nieuwe toekomst ingaat. In dit jaar start de transformatie van het Rijksmonumentale complex tot een dorpje dat past in je hand. In de verschillende gebouwen komen bijzondere koopwoningen, uiteraard met behoud van het historische karakter. Een kleinschalige woongemeenschap met woningen, in grootte variërend van heel groot tot super groot. Vorig jaar zijn de woningen in het Zusterhuis en de Vrouwenvleugel in de verkoop gegaan en verkocht. In 2018 is fase 2 gestart: de verkoop van 16 grote woningen in het Economiegebouw. Eind 2018 start de verkoop van 14 gigantische herenhuizen en één trappenhuiswoning in de Mannenvleugel. In een latere bouwfase komen de appartementen in het Hoofdgebouw en appartementen op de locatie van de voormalige Klasse-paviljoens aan de orde.

Verkoop & informatie