Het concept voor Landgoed De Klokkenberg

Landgoed De Klokkenberg is, halverwege vorige eeuw, als sanatorium gebouwd aan de Galderseweg. Bij de keuze voor deze locatie waren twee criteria doorslaggevend: de ligging in de vrije natuur én de korte afstand tot de bebouwde kom, zodat het personeel op de fiets naar De Klokkenberg kon komen. Bijna 70 jaar later zijn de argumenten van voormalig geneesheer-directeur de heer C. Dijkstra nog steeds valide; vrije natuur, fraaie bossen, een geweldig uitzicht en op zeer korte afstand van Breda.

Interesse? Schrijf u in!

Opgaan in het Landgoed

Leven op Landgoed De Klokkenberg, waar een groot, bakstenen complex met torens vol ontzag domineert, omringd door een aangelegd parklandschap, vrije natuur, rivier de Mark en het Mastbos, is niet zomaar een uitbreidingswijkje van Breda. Landgoed De Klokkenberg is veel meer, het is ook een manier van leven. Wonen op De Klokkenberg is opgaan in het Landgoed, het Landgoed is tenslotte het Landgoed van haar bewoners.

Ensemble van gebouwen, tuinen en natuur

Het landgoed, als verlengstuk van ieders eigen woning en met name de tuin, speelt een cruciale rol bij het wonen op De Klokkenberg. Op Landgoed De Klokkenberg gaat de private buitenruimte geruisloos over in de publieke buitenruimte. De waardering en het wooncomfort worden grotendeels bepaald door het ensemble van de gebouwen, tuinen, boomgaarden, kweekvelden en de vrije natuur. En precies dát maakt wonen en leven op een eigen Landgoed zo bijzonder.

Klaar voor de toekomst

De afgelopen maanden is het concept van wonen en leven op Landgoed De Klokkenberg steeds verder uitgewerkt. De visies van de leden van het Klokkenbergteam zijn vertaald naar een roemrijke toekomst. “Wonen op uw eigen Landgoed”: een mooie slogan voor uw toekomst op Landgoed De Klokkenberg, die wij waar gaan maken.

Het Klokkenbergteam: landschapsarchitect Frank Meijer, architect Marcel Snellenberg, binnenhuisarchitect Mascha Brunia, monumentenspecialist Jan van Zelst, constructeur Willem van Boxsel en installatie-adviseur Henk-Jan Visscher en vastgoedontwikkelaar Richard van der Klein van SS&C.

 

Salut,

Landgoed De Klokkenberg BV

Richard Schul

KLEINSCHALIGE WOONGEMEENSCHAP

2017 is het jaar dat Landgoed De Klokkenberg een nieuwe toekomst ingaat. In dit jaar start de transformatie van het Rijksmonumentale complex tot een dorpje dat past in je hand. In de verschillende gebouwen komen bijzondere koopwoningen, uiteraard met behoud van het historische karakter. Een kleinschalige woongemeenschap met woningen, in grootte variërend van heel groot tot super groot. We zijn gestart met de verkoop van 14 grote allemaal verschillende woningen in het Zusterhuis en 14 gigantische Herenhuizen en 1 trappenhuiswoning in de Vrouwenvleugel. Volgend jaar komen het Economiegebouw en de Mannenvleugel aan het bod met een vergelijkbaar woonprogramma. In een latere bouwfase gevolgd door appartementen in het Hoofdgebouw en appartementen op de locatie van de voormalige Klasse-paviljoens.

Verkoop & informatie

Fatimastraat 1
4834 XT Breda
Tel. 076 - 56 56 056
www.schonckschul.com