ZUSTERHUIS

De Klokkenberg is uiterst functioneel gebouwd naar het gebruik van dat moment. Dit komt terug in raam- en deuropeningen, funderingen, dragende en niet dragende wanden, kortom in alles wat het gebouw een gebouw maakt. In de lange tijd van gebruik is er natuurlijk van alles gewijzigd, maar de basis is na het strippen van het gebouw aan de hand van de originele tekeningen te herkennen en te begrijpen.

Van de structuur van het Zusterhuis is in basis nog maar weinig te herkennen, omdat er na het vertrek van de zusters, waarbij het zijn oorspronkelijke functie verloor, behoorlijk verbouwd is. De oorspronkelijke structuur heeft er echter juist voor gezorgd dat er in feite 14 individuele woningen zijn ontstaan met ieder een eigen karakter.

In het Zusterhuis komen 14 woningen in drie lagen; begane grond, eerste verdieping en zolderverdieping, met een woonoppervlak van 134 m2 tot maar liefs 197 m2. Tien woningen beschikken over tuinen en vier woningen hebben terrassen aan het eerste binnenhof. Vijf woningen hebben bergingen en parkeerplaatsen op eigen grond, de overige woningen hebben parkeerplaatsen in de directe nabijheid en bergingen in de voormalige verbindingsgang.

impressies en Geschetste indelingen

Mascha Brunia heeft samen met haar collega Miep Collin diverse indelingssuggesties van de woningen geschetst. Ook de “artist-impressies” zijn op basis van deze ontwerpen door DPI Animation House uitgewerkt. Bekijk de uitgewerkte schetsen hier!

LEES VERDER >

Downloads

Wilt u meer informatie over een specifieke woning, zoals prijzen en plattegronden? Bekijk het onder Downloads.

LEES VERDER >

Historie

Het indrukwekkende complex en rijksmonument De Klokkenberg is een uniek onderdeel van de Nederlandse – en meer specifiek de Brabantse- geschiedenis. Zowel de plek als de gebouwen zijn bijzonder. Qua ligging en architectuur, maar vooral door de historie. Hier ligt letterlijk de basis voor een gezonder Nederland.

Account aanmaken 

Maak een 360º tour op Landgoed de Klokkenberg

Naar de 360º tour

Schonck, Schul & Compagnie

Waarom zijn wij als nieuwbouwmakelaar anders dan anderen? En waarom past juist Landgoed De Klokkenberg zo goed bij ons kantoor? Je leest het hier.

LEES VERDER >

Hypotheek en Rijksmonumenten

Het Nationaal Restauratiefonds is een financier met een maatschappelijk doel: het in stand houden van monumenten in ons land. Met als belangrijkste missie een mooi en herkenbaar Nederland. Om dit doel te bereiken verstrekken zij hypotheken aan monumenteigenaren en delen zij de kennis over het restauratieproces.

LEES VERDER >

Sanitair

De hoogwaardige kwaliteit van de woningen vindt u ook terug in de afwerking van de badkamer. De luxe afwerking is standaard in de prijs inbegrepen.

LEES VERDER >

Betrokken partijen

JA, IK WIL MIJ INSCHRIJVEN VOOR EEN WONING!

Verkoop & informatie