Schrijf u in!

Maak een 360º tour op Landgoed de Klokkenberg

Naar de 360º tour

DE KLOKKENBERG

MTD landschapsarchitecten is bij de Klokkenberg betrokken geraakt via een eerdere samenwerking tussen Frank Meijer en Richard Schul (Schonck schul & compagnie) voor het nieuwe woongebied de Marckhoek, gelegen in het beekdal van de Mark. MTD heeft een stedebouwkundig plan opgesteld en dit uitgewerkt in een inrichtingsplan voor de openbare ruimte. Zowel de Marckhoek als de Klokkenberg zijn uniek gelegen in het beekdal van de Mark, op loop- en fietsafstand van Breda, het Ginneken, Ulvenhout en het Mastbos. Er wordt aangesloten op een eeuwenoude traditie van Buitenplaatsen langs de Mark.

MTD is gespecialiseerd in het herontwikkelen van monumentale complexen, zoals sanatorium Zonnestraal (hilversum), de Vestingwerken in ’s-Hertogenbosch en is adviseur van het Amsterdamse Bos.

MTD landschapsarchitecten ziet mogelijkheden om vanuit de stedebouwkundige en landschappelijke opzet van De Klokkenberg samen met de Rienks Architecten een integraal plan te maken van gebouwen en landschap, een zogeheten ‘Gesammt-kunstwerk’.

Het doel is om De Klokkenberg om te vormen van een introvert religieus sanatorium tot een extravert en open woongemeenschap fantastisch gelegen in het landschap op de grens van het Mastbos en beekdal van de Mark, ‘Splendid Isolation’. Het ontwerp van hoofdlijnen tot detail is gebaseerd op innovatie met behoud van de cultuurhistorische waarden van dit unieke Rijksmonument.

De Klokkenberg kende een lange periode van leegstand en verval. Met dit woon-initiatief krijgt De Klokkenberg als nationaal rijksmonument weer een nieuw leven en een nieuwe toekomst.

Foto: Frank Meijer

Verkoop & informatie