Schrijf u in!

Hoogwaardige woningen in een monument

De Klokkenberg wordt getransformeerd tot een unieke, hoogwaardige woonomgeving. Als eerste stap van de transformatie zijn de voormalige Vrouwenvleugel en het Zusterhuis aan de beurt. We verwachten in eind september/ begin oktober van dit jaar in verkoop te gaan met deze moderne, comfortabele woningen in een zeer bijzondere schil, op een plek met een verhaal.

Zusterhuis

In het voormalige zusterhuis komen 14 ruime gezinswoningen. De woningen bestaan uit 3 verdiepingen en zijn stuk voor stuk ruim, comfortabel en hoogwaardig afgewerkt. Uiteraard voldoen ze, ondanks hun bijzondere opzet als voormalig klooster, aan alle moderne bouw- en milieueisen voor een Rijksmonument.

Vrouwenvleugel

In de voormalige vrouwenvleugel komen 15 gezinswoningen: 14 herenhuizen en 1 markante trappenhuiswoning. De herenhuizen zijn extra breed en hebben een woonoppervlak van maar liefst 340 m2, verdeeld over 4 bouwlagen. De trappenhuiswoning is misschien wel de meest markante woning van De Klokkenberg: deze wordt om het bestaande, monumentale trappenhuis heen gebouwd. Dat is echt wonen met karakter!

Wonen
op uw eigen
landgoed?

Schrijf u nu in als geïnteresseerde

Natuurlijke tuin

In De Klokkenberg staat het Landgoed centraal. De woningen en tuinen vormen één geheel met hun omgeving. Het private en publieke groen sluiten dan ook naadloos op elkaar aan. De tuinen worden aangelegd met een groene erfafscheiding die vloeiend in het omringende Landgoed over gaat. De ontwerpen worden zo gerealiseerd dat je voldoende privacy hebt en tegelijkertijd een maximale beleving van het Landgoed.

Bijzonder openbaar groen

De historische tuinen zoals landschapsarchitect W. Bijhouer ze heeft ontworpen, blijven in tact en worden waar nodig in ere hersteld. De Klokkenberg was ooit een Autarkische gemeenschap: een zelfvoorzienende woonomgeving. Dit basisprincipe proberen we zoveel mogelijk terug te laten komen. Dat uit zich onder andere in de aanleg van moestuinen en een boomgaard.

Maak een 360º tour op Landgoed de Klokkenberg

Naar de 360º tour

Verkoop & informatie

Fatimastraat 1
4834 XT Breda
Tel. 076 - 56 56 056
www.schonckschul.com