Een duurzame Hoeve

Hoeve Schoondonck heeft als project meerdere energiepijlers die het aantrekkelijk maken er te wonen. Hierbij hanteren wij drie uitgangspunten. Allereerst beperken we het energieverbruik door verspilling tegen te gaan aan de hand van bijvoorbeeld de compacte bouwvorm en goede isolatie. Ten tweede maken we gebruik van zonnepanelen om de opwekking van stroom te genereren. Tenslotte proberen we ervoor te zorgen dat de resterende energiebehoefte zo efficiënt mogelijk wordt voorzien.

De ontwikkelaar is constant op zoek naar een verbeteringsslag voor de installaties van de woningen bij Hoeve Schoondonck. Er zijn verschillende mogelijkheden voor het installatieconcept. Een optimalisatie in maximale duurzaamheid en een zo laag mogelijke CO2 emissie is de doelstelling van ons installatieconcept.

De woningen van Hoeve Schoondonck maken gebruik van verschillende warmte-terug-win systemen. De woningen worden verwarmd middels lage temperatuur vloerverwarming en in de zomermaanden kan de vloerverwarming zorgen voor verkoeling, dit maakt het wonen op Hoeve Schoondonck nog aangenamer.

De woningen voldoen aan de eisen van deze tijd. Alles is van een zeer hoge kwaliteit zoals de isolatie, vloerverwarming, wandafwerking. Bovendien wordt er gebruik gemaakt van aluminium kozijnen met hoog rendement glas. Door het gebruik van aluminium wordt u als bewoner niet opgezadeld met onderhoud aan de kozijnen en buitendeuren. De onderhoudskosten zijn hier door beperkt.

Per persoon gebruiken wij ongeveer 140 liter water per dag, waarvan tot 75% bespaart kan worden met regenwater. Er valt in Nederland per jaar gemiddeld ca. 800 liter regenwater per m². Door het regenwater op te vangen en te hergebruiken wordt er bespaard op het dagelijkse water verbruik. Doordat er geen kalk in het regenwater zit, is het zeer geschikt voor het wassen van ramen, zonnepanelen en bijvoorbeeld auto’s. Daarnaast is regenwater beter voor de planten in huis en in de tuin dan ons gezuiverde drinkwater.

Kortom, woningen van een zeer hoge kwaliteit met een blik op de toekomst.

Bas korving

Fatimastraat 1

4834 XT Breda

E. b.korving@schonckschul.com

T. 06-10 13 52 60

Rachel korving

Fatimastraat 1

4834 XT Breda

E. r.korving@schonckschul.com

T. 06-41 11 76 41

Verkoop & informatie