VERKOOP FASE 3 DE MANNENVLEUGEL GESTART!

Zoals bekend is Fase 1 & 2 van Landgoed de Klokkenberg verkocht. Vandaar dat we ons nu volledig focussen op Fase 3, namelijk de verkoop van de Mannenvleugel!

Het woonprogramma van de Mannenvleugel is een kopie van de Vrouwenvleugel; 14 riante herenhuizen en 1 markante Trappenhuiswoning. De herenhuizen zijn extra breed en hebben een woonoppervlak van maar liefst 340 m2, verdeeld over 4 bouwlagen. De Trappenhuiswoning is misschien wel de meest markante woning van De Klokkenberg: deze wordt om het bestaande, monumentale trappenhuis heen gebouwd. Dat is echt wonen met karakter!

Op de website zijn nu prijzen, impressies en plattegronden van de Mannenvleugel te vinden.

Van de Mannenvleugel staan inmiddels 9 woningen onder opties. Logisch ook gezien het prachtige uitzicht vanuit de woningen op de Mark.

Inschrijven Mannenvleugel

Zie jij jezelf al wonen in één van de Herenhuizen?  Informatie over Fase 3 de Mannenvleugel is verkrijgbaar via Schonck, Schul & Compagnie nieuwbouwmakelaars. Wil je graag een brochure? Dat kan! Maak nu een persoonlijke account aan op de website. Zorg dat al je gegevens juist en volledig zijn ingevuld, waaronder ook het woonwensenformulier en u kunt de brochure vrijblijvend downloaden.

Mannenvleugel van vroeger naar nu

Landgoed De Klokkenberg is halverwege de vorige eeuw als sanatorium voor Tuberculosepatiënten gebouwd. Het hoofdgebouw strekt zich met haar twee vleugels over een breedte van meer dan 350 meter uit in het Markdal. Twee evenwijdige vleugels, rechts de Mannenvleugel met het naastgelegen ‘klasse’ paviljoen voor de meer welgestelde mannelijke patiënten en links de vrouwelijke evenknie, domineren het aanzicht van de Klokkenberg.

De Mannenvleugel had toentertijd de 3 volgende functies:  2 wachtkamers, 4  waslokalen en 8 ligzalen. Dit zijn tevens ook de namen van de huidige type woningen die ontwikkeld worden.

Karakteristiek voor beide vleugels waren de zogenoemde “lig(stoel)hallen” op de begane grond en tweede verdieping; serre-achtige uitbouwen met hoge schuine daken. Ze waren erop gericht de patiënten frisse lucht en zon te bieden, zodra deze maar wilde schijnen, met een vergezicht als uitzicht.

De Mannenvleugel wordt nu getransformeerd naar 14 gigantische herenhuizen. De herenhuizen zijn extra breed en hebben een woonoppervlak van maar liefst meer dan 335 m2, verdeeld over 4 bouwlagen.

Meer nieuws