Nieuwsbrief 19 januari

Omgevingsvergunning vrouwenvleugel en Zusterhuis

Deze week is er ook een belangrijke stap gezet in de transformatie van Landgoed De Klokkenberg nu de gemeente Breda bekend gemaakt heeft dat de omgevingsvergunning verleend kan worden. Dit zal officieel komende week plaatsvinden, zodat wij na een tervisie termijn van zes weken, de onherroepelijke en bruikbare omgevingsvergunning mogen verwachten, waarna de notariƫle leveringen plaats kunnen gaan vinden, waarna de bouw een aanvang zal gaan nemen.

Guido Wijers oudejaarsconference op Landgoed de Klokkenberg

Wist u dat in Landgoed de Klokkenberg het introductiefilmpje van de oudejaarsconference van Guido Weijers is opgenomen? Afgelopen zomer werd Landgoed de Klokkenberg omgetoverd naar een filmset voor de productie van de oudejaarsconference van Guido Weijers. Het resultaat mag er wezen! Heeft u de oudejaarsconference gemist? Bekijk het filmpje waarin Landgoed de Klokkenberg naar voren komt hieronder terug.

Uit het archief

Het Ketelhuis

Wat gebeurde er in het Ketelhuis? Ook in deze nieuwsbrief willen we graag een bijzonder plekje van Landgoed De Klokkenberg met u delen. Het ketelhuis is gebouwd in de periode 1951-1953 en is ontworpen door C.H. de Bever en C.M. van Moorsel. Het staat aan de noordoostzijde van het hoofdgebouw van het complex de Klokkenberg. Oorspronkelijk bevatte het gebouw stalen kozijnen en ramen en deuren. Het gebouw is opgetrokken uit baksteen op een rechthoekige plattegrond en gedekt met een schilddak. Het Ketelhuis voorzag de Klokkenberg van stroom.


 

Meer nieuws